Трансферът на Карол Метс от ЦСКА в АПОЕЛ (Никозия) няма да се осъществи. Поне това твърдят от Кипър, обявявайки новите искания на червените за “абсурдни”, пише Спортал.

Според вчерашната информация трансферът на естонския централен защитник е сигурен, а българският клуб ще получи около 100 000 евро.

“Въпреки че имаше устно споразумение между двете страни, което бе постигнато след личното участие на президента на АПОЕЛ г-н Продромос Петридис, трансфер няма да има.

Естонският футболист Карол Метс и ЦСКА промениха исканията си в последния момент. Новите искания бяха счетени за абсурдни от “синьо-жълтите” и така трансферът няма да се осъществи. АПОЕЛ обмисля други опции, като вече на първо място е гръцки защитник”, пишат в Кипър.

В същото време стана ясно, че програмата за контролите през втория лагер претърпя леки корекции. Армейците ще се изправят на 25 януари срещу австрийския Хартберг, а за 28-ми е насрочена контрола с Щурм (Грац). 

На 31 януари се предвиждат два спаринга за деня - сутринта съперник ще e казахстанският Шахтьор (Караганди), а за следобед е договорен мач с македонския Академия Пандев. Отборът се прибира в България в първия ден на февруари, а до подновяването на шампионата ще бъдат изиграни още една или две контроли на родна земя.